Αρμάτα
Αρμάτα

Η αναπαράσταση της Ναυμαχίας των Σπετσών, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 1822, είναι το γνωστότερο από τα παραδοσιακά έθιμα του νησιού και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις αρχές Σεπτεμβρίου και διαρκούν μια εβδομάδα, με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας, μέσα σε μία πανδαισία πυροτεχνημάτων.


Σπέτσαθλον
Σπέτσαθλον

Το τρίαθλο των Σπετσών που πραγματοποιείτε κάθε Μάιο είναι το μαγαλύτερο τρίαθλο στην Ελλάδα. Εκτός των αποστάσεων Sprint/Endurance(750/1.500 μ. κολύμπι, 25/50 χλμ. ποδήλατο, 5/10 χλμ. τρέξιμο), περιλαμβάνει κολυμβητικό αγώνα 1.000 μ. καθώς και τον ποδηλατικό γύρο των Σπετσών, δίνοντας στους αθλόφιλους τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ένα αξέχαστο αθλητικό διήμερο.


Μαραθώνιος Σπετσών
Μαραθώνιος Σπετσών

Τον Οκτώβρη στις Σπέτσες θα βρείτε το μεγαλύτερο multisport  συμβάν της Ελλάδας. Επισφθείτε το νησί μας για να λάβετε μέρος ή να παρακολουθήσετε την πληθώρα των αθλητικών, και όχι μόνο, εκδηλώσεων .Η οργάνωση περιλιμβάνει δρομικούς αγώνες  των 5χλμ.,10χλμ και 25χλμ και κολυμβητικούς αγώνες των 3χλμ. και 5 χλμ.


Διεθνής Αγώνας Κλασσικών Σκαφών Σπετσών
Διεθνής Αγώνας Κλασσικών Σκαφών Σπετσών

Ο Διεθνής Αγώνας Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών πραγματοποιήτε κάθε Ιούνιο και έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την ελληνική ιστιοπλοΐα. Μετά από συνεχή ανάπτυξη, η τετραήμερη διοργάνωση δεν είναι απλώς ο δημοφιλέστερος αγώνας Κλασσικών σκαφών στην Ελλάδα, αλλά ένας από τους σημαντικότερους στη Μεσόγειο, με πολύ μεγάλη συμμετοχή και εκλεκτές παρουσίες. 


Tweed Run
Tweed Run

Κλασικά ποδήλατα, αγγλικές επιρροές που συναντούν τις τοπικές παραδόσεις, φινετσάτες παρουσίες, κομψές vintage εμφανίσεις με κυρίαρχο στοιχείο το tweed και χαλαρές στιγμές με φόντο το σπετσιώτικο.Η ποδηλατάδα με θέα τον Αργοσαρωνικό, το πικνίκ στη φύση παρέα με jazz ακούσματα, στάσεις για τσάι που θυμίζουν τη βρετανική εξοχή σίγουρα θα σας μείνουν αξέχαστα.Όλα αυτά κάθε Οκτώβρη.


A- A A+
Προσβασιμότητα στον Ιστό (Web Accessibility) σημαίνει ότι άτομα με όλες τις ικανότητες αλλά και άτομα με αναπηρία μπορούν να αντιλαμβάνονται, να κατανοούν, να περιηγούνται και να αλληλεπιδρούν με το διαδικτυακό περιεχόμενο. Η δυνατότητα αξιοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και της ηλεκτρονικής πληροφορίας από οποιονδήποτε κατοχυρώνεται τεχνικά και νομικά σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.
Banner for Espa