Το κόσμησμα του Αργοσαρωνικού

Οι Σπέτσες, είναι ένα από τα ομορφότερα και πιο αριστοκρατικά νησιά του Αργοσαρωνικού και αυτό είναι κάτι που πιστεύουν όλοι όσοι έχουν πάει έστω και μια φορά στη ζωή τους. To μικρό αυτό, κοσμοπολίτικο νησί, βρίσκεται μόλις δυόμιση ώρες με πλοίο από τον Πειραιά και τρεισήμισι οδικώς από την Αθήνα μέχρι την Κόστα.Πράγμα που σημαίνει, πως είναι ιδανική επιλογή για τα Σαββατοκύριακα που έχετε «ξεμείνει» στην πόλη. Οι Σπέτσες παρόλο το μικρό τους μέγεθος και τους λίγους μόνιμους κατοίκους είναι ένα νησί με πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα σας χαρίσουν μαγικές στιγμές στις διακοπές σας.

 


Εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις

Κάθε χρόνο στις Σπέτσες διοργανόνετε μια μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων ,ανακαλύψτε τις πιο δημοφιλής και οργάνωστε την επόμενη απόδραση σας στο κοσμοπολίτικο νησί μας.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Δραστηριότητες

experiencegiftscotland

Πέρα από τις χαλαρές βόλτες και τις παραλίες στις Σπέτσες θα βρείτε μια σειρά  δραστηριοτήτων ωστέ να γεμίσετε τις διακοπές σας με αναμνήσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Ιστορία

 Την περίοδο 1821-1832, οι Σπέτσες έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση. Οι Σπετσιώτες πρώτοι ύψωσαν τη σημαία της Επανάστασης την 2η και 3η Απριλίου του 1821, με μεγάλη τελετή και κανονιοβολισμούς.Ο σπετσιωτικός στόλος, αποτελούμενος από εμπορικά πλοία σπετσιωτών, πήρε μέρος σε μεγάλο αριθμό ναυμαχιών, όπως της Αρμάτας, καθώς και σε αποκλεισμούς οχυρών, συγκεκριμένα του Ναυπλίου και της Μονεμβασιάς. Την περίοδο αυτή κάνουν την εμφάνισή τους ηρωικά ονόματα όπως Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, Ανδρέας Μιαούλης, Χατζηγιάννης Μέξης και Κοσμάς Μπαρμπάτσης, ονόματα τα οποία σήμερα κατέχουν υψηλή θέση στην Ελληνική Ιστορία.

Μετά το τέλος της Επανάστασης και τη δημιουργία του Ελληνικού κράτους οι Σπέτσες επισκιάζονται από την οικονομική ανάπτυξη των Αθηνών. Αρχίζουν να παρακμάζουν ως εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο και παράλληλα μειώνεται ο πληθυσμός τους. Στις αρχές του 20ού αιώνα αρχίζει ο εκσυγχρονισμός του νησιού και η αναβάθμισή του σε θέρετρο της αφρόκρεμας της αθηναϊκής κοινωνίας, κυρίως με πρωτοβουλία του εθνικού ευεργέτη Σωτήριου Αναργύρου, ο οποίος πευκοφυτεύει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού, που μέχρι τότε δεν είχε σημαντική βλάστηση, χτίζει το πρώτο υδραγωγείο του νησιού και το διάσημο ξενοδοχείο Ποσειδώνειο. Το 1927 λειτουργεί η Αναργυρείος και Κοργιαλένειος Σχολή Σπετσών, η οποία πραγματικά ανεβάζει το πολιτιστικό επίπεδο του νησιού.

A- A A+
Προσβασιμότητα στον Ιστό (Web Accessibility) σημαίνει ότι άτομα με όλες τις ικανότητες αλλά και άτομα με αναπηρία μπορούν να αντιλαμβάνονται, να κατανοούν, να περιηγούνται και να αλληλεπιδρούν με το διαδικτυακό περιεχόμενο. Η δυνατότητα αξιοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και της ηλεκτρονικής πληροφορίας από οποιονδήποτε κατοχυρώνεται τεχνικά και νομικά σε διεθνές και εθνικό επίπεδο.
Banner for Espa